До тук с образованието

Днес имах Пед. съв./педагогически съвет/ в който трябваше да се гласува план-прием за 8 клас за следващата уч. година. Задължение на Педагогическия съвет е да обсъжда, дискутира, прогнозира и … гласува. Това е онази автономия, закоято стачкувахме 2007-а. Аха….ама Не!
Два дни преди днес на съвещание в Община Враца е оповестено пред директори на училища, че нашето училище има „право“ на 1 / една паралелка/. Такава била държавната политика съгласно общинска и областна стратегия за развитие на образованието. Приоритет са професионалните. ОК! Закона не закрива профилирано обучение, той го „регулира“! Бизнеса има нужда от професионалисти. Ще ги получи…Може би основно на книга, защото и тези деца не са глупави да останат в Северозапада! Работят по Леонардо с практика/със заплащане/ в Германия, Испания и т.н. Та натам се насочват.
Държавата инвестира в култура и изкуство. Пардон инвестираше. Тогава, когато имаше нещо, като държава. Сега няма нищо!
София-шеф на ЕС за 6 месеца! Другото са подробности за пред чужденците!
Таааааа, майната му! Ще работя нещо друго след 1.07.2018-а. По този повод този сайт >> ще бъде изтрит. Няма пари. А и вече няма да съм даскал!
P.s.Ако някой има бизнес предложение относно gerganov.org за инвестиране и бъдещо развитие да пише на plamen.gerganoff@gmail.com

Публикувано в "Жалкото ежедневие на подгласника". Постоянна връзка.