Posted on 1 Comment

Бизнес план – Технологии и предприемачество – 9 клас

В програмата за 9 клас по Технологии и предприемачество е предвидена подобна тема и целта е учениците да използват фантазията си за да го канализират в някакъв вид бизнес, за който биха кандидатствали за средства пред банка или друга финансова институция. При предварителните ни разговори и запознаване с банковата система в България с учениците достигнахме до извода, че за да кандидатстваш за финансиране се изисква много, ама мнооооого здрава аргументация. Да убедиш банковите инспектори, че ти си човекът, който заслужава да бъде финансиран и да станеш техен партньор. Поемането на задължения от подобен характер е изключително сериозно и най-важната задача е:

– изграждане на екип за изготвяне на бизнес план

– намиране на допълнителна информация относно конкуренция, пазарен дял на отрасъл, капацитет на работна ръка от сектора в региона и др.

– аргументирано излагане на бизнес идея, която се нуждае от определени ТОЧНИ финанси, изчислени до най-малката подробност за краткосрочен и дългосрочен план.

Представените материали са примерни и са само за обучение.

пояснителна информация – Бизнес план >>

формуляр Бизнес план word >>

формуляр презентация – Бизнес план >>

Преглед и оценка на бизнес плановете ще бъде направен с екипа икономисти в училището. Аргументацията им ще Ви е от полза. Мечтите бяха до тук. Вече не сте деца.

1 thought on “Бизнес план – Технологии и предприемачество – 9 клас

  1. […] ← Бизнес план – Технологии и предприемачество &#8211… Гъдулка или Пипа? » Пламен Герганов – […]

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.