Posted on Leave a comment

Петъчно преди края на учебната година

Петък празнувам!
Ден на майстора. Който много работи в петък, му умира началника и т.н.
Иде края на учебната година. Поредната. Изтърколи се като стой та гледай! Сега се искат описания, доклади, и пр. документации за да докажем и на книга колко много сме преподавали! Колко много сме заслужили онези високи заплати! Ми Даааа! Съчиняващи си заслуги дал Господ! Смучат от пръсти дейности, мероприятия, постижения и заслуги. Пишат и описват на дневници в хартиен и електронен вид, че да не би да каже някой, че чеп за зеле не стават! Не, не децата и родителите да кажат! Началниците да ги отбележат! Децата и родителите се обръщат с погнуса, само при споменаване името на подобни “заешки додронки” назначени на учителско място, само защото мама или тате са нещото някъде и на чедото се осигурява учителско място! То явно за друго не става! Ще пореват няколко деца и родители, па ще спрат. Виж ако го наредиш с връзки в АЕЦ? Маани недей ми го напомня!
А тази година се иска въпросната документация 10 дни преди края на учебните занятия! Да не би да имаме отново Петилетки, които отчитаме и сме Отличници без да знаем? Каквото и ще да е! За учителите ще има по едни галоши, за началниците, екскурзийки маскирани в проекти и потупване по рамото с някоя и хилядарка бонус та да ни газят по-добре догодина!
Нейсе!
Не съм огорчен, ако това се усеща! Отчаян съм! Някак си Оруел е прав с “1984”.
Бог високо, министър – временно! Ако Бойко знаеше….
Ма какво ще занимаваме човека? Тъкмо е направил магистрали, ще вземе да прати всички като мен там да си изкарваме хляба???

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.