Насила хубост не става

[banner caption_position=“bottom“ theme=“default_style“ height=“auto“ width=“100_percent“ group=“%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%bb“ count=“-1″ transition=“fade“ timer=“4000″ auto_height=“0″ show_caption=“1″ show_cta_button=“1″ use_image_tag=“1″]Средата на втори срок настоящата учебна година. Разбирам, че ще бъда изпитващ по специален предмет/профилиращ предмет/ 8 клас народно пеене. Новодошло дете от друго училище. Окееееееей!
Опаааааааааа?! Чакай малко! Как така се записва ученик по средата на уч. година без изпит за проверка на способностите? Не, че нещо ама на другите деца от същия клас се оказа голямо изпитание изпита за проверка на способностите през лятото на миналата година!
Холан да е! Оказва се, че е дете от социален дом, което майка му е заявила, че ще се грижи за него и ще води дело за да си го прибере! Детенцето няма никакво желание да се занимава с нар. пеене. Ще изпее нещо просто Ей тъй! За протокола! В който трябва да пишем поне среден 3!
Ние даскалите с кетапите кво? Ако искаме заплата ще трябва да осчетоводим присъствието му и да го бавим докато институцията точи пари за издръжката му. Или по-скоро, докато в професионалната гимназия се освободи място за детенцето. Каквато е мечтата му, между другото. Чунким ако имаш диплома за готвач и си нефела, ще те търпят и ще получиш работа в Германия или Англия? Глупости!
Тепърва ще се преглъщат мнооооого големи НЕдоразумения, узаконени с нов закон и нови стандарти. Стандарти на безсилието!
И какво от това, че го споделям?
Системата вече я няма!

За Пламен Герганов/Plamen Gerganov

Преподавател по гъдулка и народно пеене. Майстор на сувенири - https://gerganov.eu Завършил съм : СМУ "П. Пипков" Плевен 1987 АМТИ Пловдив - 1993
Публикувано в Обща. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.