По следите на една народна песен „Имам си жена требница“

Песента „Имам си жена требница“ видях и чух в сайта Карта на времето на регионална библиотека „Христо Ботев“ Враца. Там песента е озаглавена „Имам си жена трепетлица“. Свързах се с певицата Калинка Костадинова за среща с мои ученици и да разкаже пред камера историята на песента, че и да я изпее а аз да и съпровождам.

разговор с Калинка Костадинова – нар.певица от Врачанско
караоке на песента

ноти на песента >>

Публикувано в Обща | Коментирайте

Дървен пумпал

Здравейте. Споделям заниманието си – обработка на дърво. Това включва обсъждане на идеи за изработка подаръци за деца от дърво. Знам, че магазините предлагат хиляди варианти на дървени играчки, които са категоризирани по пол, възраст и интерес. За мен е предизвикателство да изработя сам тази играчка. Знам, че съвършенство не се постига а и това не е целта ми. Искам да вложа своето послание при изработката. Вярвам, че енергията, която използвам по време на изработването ще влезе в изделието и така ще достигне до всеки, който го използва.
Представям ви една проста играчка. Дървен пумпал. Подходяща е за всяка възраст и пол. Забавно е да видиш реакцията на хората докоснали се до него.

Публикувано в Блог, Герганов, Интересно, Направи си сам, Нови изделия, Новини | Етикети: , , , , , | Коментирайте

Видео от концерт на Caro Emerald – 2013

Здравейте! Концерта, който споделям е от канала на певицата в youtube.com. Тя не е обикновена певица. Инфо за Caro Emerald Стилът и ми допада, както и на много други хора по света. Впечатлен съм от начина на озвучаване на оркестър. Препоръчвам да се гледа и най-вече слуша със слушалки или на хубави колони, защото разликата в качеството на звука е очевидна.

Публикувано в Обща | Коментирайте

Стойка на няколко китари – Сувенири ръчна изработка

Здравейте приятели! Наложи ми се спешно да направя изелието, за което ще разкажа по- долу. Причините са, че когато в една къща китарата е повече от един брой е желателно да има специално място на кое…

Source: Стойка на няколко китари – Сувенири ръчна изработка

Историята на една мебел, която изработих през уикенда.

Публикувано в Блог | Етикети: , | Коментирайте

2021 Игнажден

Публикувано в Блог, Обща | Етикети: | Коментирайте