Моите изделия

„Малките неща оставят голяма следа, ако са ръчна изработка!“

Изработка

Сувенири ръчна изработка е занаят, който развивам в продължение на много години. Идеята, технологията и крайния продукт са изцяло мое дело и съм сигурен, че ще бъдете доволни, ако решите да бъдете мои клиенти.

Материали

Използвам основно естествени материали: дърво, естествена кожа. акрилни бои, ленено масло, восък и шеллак, конопен и памучен конец.

Фигурки

това са изделия от дърво, кожа и в комбинация от двете, които са предназначени за Вашите творчески проекти: пана, мартеници, декорации и др. Съобразявам се с индивидуалните изисквания на всеки клиент относно цветове, украсяване и допълнения към всеки вид. Цените се договарят индивидуално в зависимост от количествата. Видовете, които изработвам са:

тамбура – 5 см; 8 см ; 9,5 см

гъдулка- 4 см; 6 см; 8см; 9,5 см

гайда – 4 см; 6 см; 8см; 11см

тъпан – 3 см; 5см

Ключодържатели

от България! Те са гъдулка, гайда, тамбура, тъпан, тарамбука, цървул са символи от българският фолклор. Изработката им обхваща няколко етапа, за което е необходимо технологично време. Някои от видовете се изработват по специален начин, когато са за ключодържател. Към готовите ключодържатели мога добавя плочка, ръчно да я надпиша с пирограф надпис или символ по желание на клиента. Също така мога да им добавя трикольор лентичка, ако клиента пожелае. Изработвам и ключодържатели по индивидуален проект на клиента-танцови, клубове или лични празници.

Магнити

„Ръчно изработени сувенири народни инструменти върху магнит са популярни на пазара. „

Защо ги описвам, като ръчна изработка?

Защото включва техники – шлайфане, пробиване, полиране, рисуване, надписване, монтиране на части и пр. дейности. Покритието е от ленено масло, восъчна паста и шеллак. Използваната кожа при гайда, тъпан и тарамбука е естествена. Уникалността на всеки отделен сувенир е в собствената визия благодарение на ръчната изработка. Магнитите са феритни с различен диаметър според тежестта на вида сувенир. Надписа е ръчно пирографиран на допълнителна дървена плочка запечатана с лак на водна основа.

Сувенири за гости на тържество

Поднасяне подарък на гостите на тържество не е от вчера!…“

В днешния технологичен свят има страшно много предложения за подобни подаръци.

Какво Ви предлагам аз?

контакти:


plamen.gerganoff@gmail.com


0878357265 +viber

https://www.instagram.com/gerganof/

виж подробности на https://gerganof480499695.wordpress.com