Формация „Хипнозис“

Формация „Хипнозис е основана в гр. Враца през 1994г. от Пламен Герганов, Малин Йорданов и Мариян Герганов. В началото тримата музиканти са настроени по-скоро да „опитат“ какво ще стане ако се смесят стилово български фолклор, поп музика, хард рок, електронно звучене, което до този момент е правено само на експериментално ниво на концерти в чужбина, както и в записи на Трио „Траки“, „етно-музикални“ проекти повечето от които са инициирани от легендата Милчо Левиев.
Демото на албума е записано на midi първоначално от Дими Филипов в стидиото му „Интерфейс“ – Враца. Записа на солистите е в студиото на Димитър Цеков и Савелий Викторов във Враца.


Всичките пиеси са композирани „на един дъх“ от тримата музиканти за свирене „на сингбек“, но и с идеята в по-късен етап да се поканят и други музиканти за свирене „на живо“. Музикалния пазар не позволява издаването на подобен род музикален продукт. Нито една от музикалните компании не се ангажира и до днес за издаването му. Етно музиката не е продаваема.
През 1996 г. Фондация „Отворено Общество “ Враца и лично координатора за Враца – д-р Георги Езекиев подкрепят Формация „Хипнозис“ и разработват проект, с който да кандидатстват за финансиране на записването и издаването на албума „Хипмозис булгарикум“. Спечелена е сума стига за 40 часа звукозаписно време в Студио „Балкантон“, мастеринг и издаването на 900 бр. аудио касети.
Следват няколко промоции на издадения албум: Враца, Пловдив. Аплодисментите и комплиментите на приятели и колеги не са достатъчни за развитието на етно-проекта.
При реализираните записи и концерти на формацията се включват и други музиканти:
Владимир Колчев – бас; Владимир Перикълов – барабани, Евгени Василев- клавир.
Важен момент при записа на албума в студио „Балкантон“ е включването на известната народна певица Бинка Добрева. Тя приема ангажимента да помогне на ентусиастите и да се включи в проекта, при което напълно безплатно. Нейния глас можете да чуете в пиесата „Надежда“[banner caption_position=“bottom“ theme=“default_style“ height=“auto“ width=“100_percent“ group=“%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%bb“ count=“-1″ transition=“fade“ timer=“4000″ auto_height=“0″ show_caption=“1″ show_cta_button=“1″ use_image_tag=“1″]

[products limit=“16″ columns=“4″ category=“554,556,562,555,572,579,583,565,575,560,569″ orderby=“date“ order=“DESC“]

1 Response to Формация „Хипнозис“

  1. Pingback: „Нови“ учебници? Нози знания! | Блогът на един Даскал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.