20 февруари 2017 – Как обичам да замествам?

Замествам колега в клас, музикално теоретични и пр. Вълнение. По-скоро ужас защото ще трябва да импровизирам. Така и никой не си направи труда да ми спомене аджеба като какви теми ще трябва да преподавам. Навярно е маловажно до колко ще съм полезен с нещо конкретно освен присъствието си в тези часове?! При подобни поДкани за заместване се заобикаля въпроса „Ще можеш ли да преподаваш тези теми?“ а заместването се свежда до „Ще можеш ли да вземеш часовете на..?“ По тази логика и чистачката леля Гина ще е толкова полезна! На книга водим, че часовете не са загубени, но реално…?! Реалността е друга. NEETS проблема – Подрастващи и младежи, които не работят, не учат и не се обучават.

В действителност съм болен, защото в петък сутрин настинах в училищен автобус без парно. В събота свирих в сватбена ритуална зала с температура равна на Пещерата Леденика. В понеделник цъфнал и връзващ, потекъл и гъгнещ карам двойна бразда с едно рало! Крепи ме мисълта да доживея до петък. Та да се полекувам уикенда. Ако другата седмица връча болничен ще бъда намразен от колегите…и учениците може би?!
Преди време се спомена за синдрома на Емоционалното „Изгаряне“ при учителите! Не изгорели! Огърмели сме като пъдарска дреа! Движим се като живите мъртви. Мълчаливи зомбита. Но да бъдем оптимисти, петъка е по-близо!

За Пламен Герганов/Plamen Gerganov

Преподавател по гъдулка и народно пеене. Завършил съм : СМУ "П. Пипков" Плевен 1987 АМТИ Пловдив - 1993
Публикувано в "Жалкото ежедневие на подгласника", Блог, Герганов, Елементът, Обща. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.