Честита коледа 2017 мили деца,родители, колеги и …други

Днес 22 декември 2017 беше Коледния концерт на СУ „Отец Паисий“ Враца. Там работя от 1999г. насам. Правили сме и сме стрували с колегите, и учениците през годините за да ни бъде!
Благодаря Ви! На деца родители и колеги! Последните са всички онези „откачалки“, които въпреки всичко остават на поста си. По някога и без нарочна заповед.
Снимките и видеата по-долу ще обрисуват „терена“ на който трябва да „празнуваме“.
Ще спомена ,че през последните 4 дена/даже и днес/ съм с възпален синузит. Ако някъде по сниките съм със шапка ще оправдае това.
Пристигаме в 9.30 в залата на читалище „Развитие“ и… О ужас! Оркестрината е останала отворена от снощния концерт в който са се мъчили три хора и Симфониета Враца / в оркестрината/ под палката на  новия директор. Температурата в залата е колкото и навън. парно няма.
Та пристигамен днес за репетиция. Леле майко! Звъняли са на шефа на училището. Еееееееееее щом не е отменен концерта значи няма решение!
И да се ядосвам, какво от това?!
Температура – 7, колкото навън!

дупката на оркестрината

Алекс! Детето, което има Икар с баща си за клоунада! Не каза нито дума! Не промрънка! Стоя и изчака зад кулисите реда си!

концерт за тромет!

 

 


Желанието да представяме изкуство на сцена бе водещото!
Ако учителите се бяхме организирали и обявили, че Отказваме концерта едва ли щяхме да изненадаме някой! Напротив, щяхме да разочароваме всичките онези деца, които бяха репетирали, подготвили концертна програма. Бяха закупили костюми и реквизит за отделните номера.
Да де?! Ама до кога така на мускул бе Господа? От началото на месец ноември 2017 е ясно, че Коледните концерти няма да се провеждат в концертната зала на Общината поради ремонт. Някак си знаем, че ще е така….НА Студено и въпреки това организираме и правим уговорки!
После ще искаме тези деца да ни вярват и следват? В какво и до кога? Кому е нужно това напъване?
Сигурен съм, че нито кмет нито Общински отдели са поставили условие да се прави Задължително Концерт!
Но ние Дай да се НАПЪВАМЕ! Хубаво де!
Весели празници!
от мен
Пламен Герганов

 

 

За Пламен Герганов/Plamen Gerganov

Преподавател по гъдулка и народно пеене. Майстор на сувенири - https://gerganov.eu Завършил съм : СМУ "П. Пипков" Плевен 1987 АМТИ Пловдив - 1993
Публикувано в Герганов, Елементът с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.