Надпис с пирограф

Здраейте приятели

Ще споделя усещането, което имам когато работя с пирограф. В случая на видеото се вижда как с пирограф надписвам една кутия, като добавка рисувам нещо за разкош. В същност кутията е за флашпамет с дървен корпус, които правя от скоро. Всички детейли са важни и много е важно как изглежда целият комплект в комбинация с изображенията му.
Та за усещането! Не може да се опише с едно или две изречения. Избирам подходящ шрифт от компютъра. Разпечатвам го според размера на кутията. Пренасям го върху нея по старомоден начин с индиго и следва онази част в която хващаш пирографа и превръщаш копираното в уникален отпечатък. Уникален, защото въпреки, че е изгаряне пирографирането има нюанси. Те се образуват от: степен на нагряване на накрайника, повтаряне на едно място с плавни движения за да се получи равен слой изгаряне. Ръката трябва да е спокойна за да извършва плавни умерени движения. В това изделие всички детайли са изработени от мен. Това не може да се намери и в най-скъпия бутик за хендмейд изделия. Защо ли? Защото няма да Ви предложат персонален надпис вграден с изделието. Да надпишеш картонена картичка е клише.
Във видеото съм забързал оборотите, защото хората живеем вече в забързан свят.
За мен е голямо удоволствие и концентрация този вид дейност и даже си измислям понякога теми по които да пирографирам за да се разсея от дествителността.

За Пламен Герганов/Plamen Gerganov

Преподавател по гъдулка и народно пеене. Майстор на сувенири - https://gerganov.eu Завършил съм : СМУ "П. Пипков" Плевен 1987 АМТИ Пловдив - 1993
Публикувано в Моите изделия от дърво, Новини с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.